Als je kind je vertelt dat je vijf buiken hebt en je vetrollen aan het tellen is. Een kind ziet het gewoon zoals het is, zonder een oordeel. Als volwassenen plakken we er een oordeel aan vast waardoor de vetrollen iets ergs worden. Mijn zoontje van 2.5 zegt bijvoorbeeld ook als hij een ouder iemand ziet “kijk mama, een oma of een opa”. En punt dat is het, hij vindt daar verder gewoon niks van. Wij als volwassenen kunnen ons hierdoor beledigd en of onzeker voelen. Als volwassenen plakken wij hier een oordeel aan vast.

Ik denk dat het belangrijk is om onze kinderen vrij te laten in wat ze zien en ze daar niet in te beperken. Als wij ons daar als volwassenen gekwetst of beschamend door voelen kunnen we kijken waar dat vandaan komt en met dat patroon/emotie aan de slag.

Bedenk voor jezelf waarom jij je kind corrigeert als hij iets doet of zegt? Welke normen en waarden liggen daaronder? Misschien heb je zelf last van deze vastgeroeste patronen en wordt er een pijnpunt geraakt, zonder dat je er erg in hebt. Dit omdat het heel normaal is om je kinderen normen en waarden bij te brengen.

Ik denk steeds meer dat we van onze kinderen kunnen leren, nog zo open en puur zonder oordeel.

❤️

Kijk naar elkaar, en als je merkt dat je ergens wat van vindt of je een oordeel hebt keer dan naar binnen om te voelen wat er bij jou geraakt wordt wat misschien te pijnlijk is om te voelen. Wees gerust, je kan het nu aan. Het is een pijnpunt van vroeger en dat is er nu niet meer…..

❤️

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!

Categories:

Tags:

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *